Utfordringer!

Jeg stortrives som fotostudent om dagene, og lærer noe nytt hver eneste dag, bokstavelig talt!

I de siste ukene nå har vi lært hvordan kameraet fungerer, forskjellige innstillinger, komposisjon, stoppeffekt osv...

Det er sinnsykt mye å tenke på, og vi har ikke engang begynt med hvordan vi skal lære å bruke eksisterende lys enda. Det som jeg synes er veldig bra med undervisningen på skolen er at vi har teori først, og etter teorien må vi ut å teste det vi har lært, i praksis.

Etter teorien får vi oppgaver som vi skal løse og levere innen en deadline.                                                                           Når deadline er over skal vi ha lagt inn bildene som vi har plukket ut inn på skole mac'n, så vi kan ha bildekritikk. Vi går igjennom bildene som alle har levert og gir hverandre konstruktiv kritikk sammen med læreren.

Dette synes jeg er kjempe bra! Ikke minst lærer man av de eventuelle feil man har gjort, men man blir så utrolig inspirert av å se hva andre gjør og hvordan de tenker!

Her kommer det noen bilder fra oppgavene vi har fått.

Her fikk vi i oppgave å ta ett portrett hver, hvor vi gikk 3 og 3 sammen for å samarbeide. I denne oppgaven glemte jeg helt å tenke på at når man tar portrett, så skal man sette personen inn i et miljø eller gjøre noe som har sammenheng med denne personen. Jeg bare puttet Martine i en telefonboks og ressigerte henne til å gjøre alt mulig rart.   Men nå gjør jeg ikke denne feilen igjen!  Jeg må lære meg å tenke mere, og ikke bare gøre noe bare for å gjøre det.Dette var egentlig hoved ideen min for portrett oppgaven, men dette bildet hadde veldig dårlig lys i seg uten redigering. Dette skal reflektere en kvinne med PMS, som kvinner flest så trur jeg vi fleste opplever å gå fra å være glad og normal, til sint og gal av små filleting som skjer i hverdagen. Så jenter spis og tren regelmessig, det skal visst hjelpe!

 Dette bildet er tatt idag, her skulle vi bruke spotmåleren og finne ett eller annet sted i bildet hvor vi skulle komme fram til en eksponering. Her valgte jeg å ta spotmåleren på bakken og endte opp med et nøytralt bildet, hverken over eller undereksponert.Her skulle vi bruke noe som kalles følgefokus. Det tok litt tid før jeg skjønte hvordan den fungerte, men etter mye utprøving så skjønte jeg det som et lyn fra klar himmel.  Det er da det blir gøy!

 

 

2 kommentarer

Have You Met Miss Jones?

15.09.2010 kl.23:08

Veldig tøffe!

Stine

16.09.2010 kl.23:41

stilige bilder som vanlig, Susanne =)

Skriv en ny kommentar

hits